torstai 30. elokuuta 2012

eu...sou...Anniina

Taa kuvaa jokaista iltaa




mmmmh...<3


ma ja ravitseva lounas 8)

natti uniformu!?

my mexicanooo!

sunnuntain Zapata!

Noyrin pahoittelu blogin heitteelle jattamisesta. Joka paiva tekis mieli kirjotella, mutta ei oo ollu mahkuja. Paatin nyt ottaa asiakseni vieda koneen korjaamoon tai ostaa sit uuden, makso mita makso. Elan sitten vaikka rahattomana loppu vuoden:D haha.
Taa viikko on menny aivan loistavasti! Oon kerenny tekeen niin hirveesti taas kaikkee, etta mahdoton muistaa joka paivaa. Joten listataanpa vahasen. Viimesen viikon aikana oon muunmuassa:

  • Ollu koulussa joka paiva, 7.30 alkaen.
  • Keksinyt sata uutta mahdollisimman epamukavaa nukkuma-asentoa koulussa ja nukunnu suht makosasti suuren osan koulupaivista. VAIKKA myos kuunnellut loputtomasti ja tehnyt paljon muistiinpanoja. Fysiikka suomeks on taysin hepreaa, miettikaapa portugaliks...
  • Huomannu taas kuinka kylma Curitiba osaa olla. Yleensa kouluun lahen kahessa hupparissa ja kaulahuivissa.
  • Alottanut tanssitunnit! 4 eri tanssilajia ja oon totally in love ;)
  • Kaynyt mexicolaisessa Zapata-raintolassa tanssimassa sertanejoo ja nolannu itteni taysin. Poikaparat yritti opettaa mutta turhautu lopulta niin etta paadyin tanssiin turkkilaisen vaihtarityton kans. Fair enough.
  • Kulkenut ensimmaista kertaa yksin bussilla ja kokenut suurta riemua huomatessa osaavansa kulkea tassa big cityssa.
  • Ostanut ylikalliin hopee-shampoon ja huomannut, etta se ei tee hiuksista puhtaita:D Ette tiia mika pettymys, kauhee kiire ja foonaat hiukset ja ne nayttaa silta, kun et olis ikina pessy.MIKSI.
  • Loytanyt bodylotionin kyljesta selostuksen suomen kielella ja lukenut sen sata kertaa, ihan vaan koska se oli suomeks.
  • Huomannut pesevansa hampaansa vahintaan 4 kertaa paivassa. Haha :D
  • Jarkyttynyt hiusten huomattavasta ohenemisesta ja kokenut kriisia nayttaessaan ihan taysin linnunpelattimelta.
  • Kaivannut suomalaista ruokaa niin paljon, etta oli pakko ostaa ainekset  ja kokata koko perheelle. Onnistuin viela ihan mielettoman hyvin ;)
  • Tutustunut paikalliseen kuntosaliin ja huomannut ettei nakymat siella oo pahat at all...
  • Kaynyt neljalla portugalin tunnilla ja kokenut suurta turhautumista koko kielen oppimisessa.
  • Tutustunut paremmin kaikkiin vaihtareihin ja saanut paljon hyvia kamuja:>
  • Kaivannut pikkusisaruksia, varsinkin pikkuveikkaa, joka on oppinu konttaan eika sisko oo nakemassa sita :( nyyh
  • Kaynyt grillijuhlissa joissa paadyttiin leikkiin piilosta......
  • Juhlinut aitin synttareita kolmessa osassa




Felipe <3

Parque Tanguá

  • Kaynyt rotarikokouksessa ja saanut kutsuja ties mihin tapahtumiin ja harpakkeisiin
  • Huomannut omistavansa parhaan host-perheen mita maailmasta voi loytaa.
  • Juhlinut perheen kanssa, juhlinut kavereiden kanssa, juhlinut vaihtareiden kanssa...
  • Kaynyt laitattamassa kynnet salongissa jo viidetta kertaa taalla olon aikana
  • Rakastunut brassejen huolehtivaisuuteen ja hyvaan henkeen
  • Todennut 16-vuotiaiden olevan todellllla lapsellisia ikasiksiin............
  • Kuunnellut koulussa jokapaivasta draamaa ja itkua siita, kuka saa saksalaisen poikavaihtarin itellensa xd
  • Ostanut neljat uudet kengat, koska KAIKKI vanhat oli rikki
  • Ollut aivan super onnellinen! 


Uudet fliplopit Curiitiba kuvilla:> 


Koulun piha 
Suomi-ateria!




Sain mahkut lisailla kuvia, niin heitin kaikki maholliset mita siskon koneelta loysin. Oon ihan kauhistunu siita, miten mun panostaminen ulkonakoon on romahtanu taalla:D Kotona oli ihana aina joka asuun kaivaa hyvin matsaava sormus ja pistaa viimesen paalle. Taalla ei oo hirveesti valinnanvaraa, niin tulee kuljettua samoissa glumeruuleissa. Kaipaan sita, etta sain miettia mika sopii mihinkin ja arkenakin miettii kivoja vaatteita. Toisaalta toi uniformu juttu on ihan hyva, kun voi vaan vetasta sen joka aamu paalle ja nukkua pulpetin paalla 5 kokoo liian isossa hupparissa. Kampaajalle on pakko raahautua ens viikolla. Kaytin tanaan puolet koulupaivasta kakshaarasten repimiseen......ai miten niin tylsaa?? Sain muuten vihdoin koulun wi-fin toimiin mun kannykassa, joka helpottaa suuresti mun tylsyytta :D Opettajat on niin ihania, kun ne jaksaa ihmetella miten ma jaksan kuunnella ja seurata vaikken tajuukkaan mitaan. Tasta tulikin mieleen, etta mun portugalin oppiminen tokkii nyt pahasti. Kieli ei taivu mihkaan suuntaan, eika kielioppi jaa mun paahan millaan, vaikka oon sita monena hetkena joka paiva yrittany takoo. Tassa jos jossain tarvitaan karsivallisyytta, ja se ei ehka oo ihan mun vahvin laji....
Nyt vallyjen alle ja koisiin, huomenna edessa koulupaiva,tanssitunti ja juhlimista. Arki on siita ihanaa, etta perjantai tuntuu joka viikko yhta hyvalta ;)
Boa noite!
- Anniina

11 kommenttia:

  1. ootko siis '96? osasiks ollenkaan portugalia ennen ko menit vaihtoon? :( jaaa onko siellä komeita poikia? luulis, et meille blondeille ainakin pitkiä katseita saa siellä päin maailmaa, heh ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 96 joo! En osannu, pari hassuu sanaa vaa haha:D Pojat on kyl sata kertaa parempia kun Suomes! Mut moni aika lyhyit hah. Harvoin taalla rauhassa saa kavella, ilman et kukaan huutelis tai toottailis..:P

      Poista
    2. ahah, aijaa! ite oon halunnu brasiliaan/chileen/espanjaan vaihtoon (ja oon siis '97) mutta kuitenki meen amerikkaan 2014-2015, koska musta tuntuu että tulisin hulluks jos en osais sanoa mitään niille.. (ja jos kävis vielä sillein ettei sielä perheessä osattais englantia ja se on kuitenki mulla toikkaris atm 10!) No olihan toi kyllä arvattavissa, että ne pojat siel on paremman näkösiä (muutenkin muhun vetoaa enemmän latinot kuin suomalaiset, hehe) :-D

      Poista
    3. Ootko aatellu mita vaihtarijarjestoo? Pakko puhuu kylla etela-Amerikan, varsinkin Brassejen puolesta ;) vaikka taa kieli onkin aluks tooooosi hankalaa ja arsyttavaa, niin on se silti aina rikkaus oppii uus. varsinkin jos sulla on jo valmiiks noin hyva enkku! Vaikka kyllaha amerikkakin varmasti aika huikee ois, mut silti kannattaa miettii tarkkaan! :)
      ei noi latinot muakaan suuremmin inhota..:D haha

      Poista
    4. luultavasti exploriuksen kautta! :-) mutta täytyy nyt miettiä vielä :-)

      Poista
  2. Oon jääny koukkuu näihin brassiblogeihin ja tää on ihan ehottomast yks suosikeista ja olis kivempi jos kirjottaisit useemmin! Oon ite lähös Brasiliaa talvel pariks viikkoo ihan vaa relailee ja oon ihan täpinöis :-D oon lukenu kaikki hommelit netistä mitä oon vaa löytäny Brasiliast mut tota olis kiva tietää vähä kaikkii näit turvallisuusjuttui et miten kannattaa pukeutuu ettei tyylii tulla heti pöllii laukku yms. Ite oon kans miettiny tot vaihtoolähtöö mut veikkanpa että oon jo liian vanha haha.. Mitä oot tykänny olla siel? Ootko saanu jo paljo ystävii :-) huh tulipas pitkä ja kiitos jos jaksat vastata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii!
      Huippu kuulla et tykkaat lueskella mun blogia! Musta ois ihana kirjottaa monta kertaa viikossa,mut niin kun kerroin nii on ollu ongelmii koneitten kans..:( mut yritan nyt taas korjata asiaa!
      Haluun kuulla sitten kaiken sun reissusta, ja muistat tulla kertoon tykkasitko! :D
      Voisin teha joku paiva postausta just turvallisuusjutskista,pukeutumisesta ja sellasesta. En oo yhtaan ees aatellu tata, mut hyva idis jokatapaukses:)
      Paljon paljon paljon oo tykanny olla. Vaihtarina olemisessa on omat varjopuolensa ja alkuun kaikki saannot ja rajotukset venytteli aika paljon hermoja, mut kaikenkaikkiaan upee maa taa on:) Ei voi valittaa. Taalla tapaa joka paiva ainakin 20 uutta ihmista ja se on aivan huippuu! Ystavia on ehka vaikeempi saada, kun kieli rajottaa aika paljon ja kun on niin suuria kulttuurieroja, niin vaikeempi ihan estoitta tutustua :D Mut muut vaihtarit taalla on oikeestaan aika korvaamattomia ja niista on tullu ja monesta tosi laheisia.
      Tulipa pitka vastauskin! Kiiitos viela kivasta kommentista :)

      Poista
    2. Jees hyvä jos sain sulle hyvän postausidiksen ja lupaan tulla kertomaan mun reissusta :-) tuun varmasti viel kyselee jotaa hölmöö ennen sitä matkaa!

      Poista
  3. Sun hiukset ei oo mihinkään tippunu, luulet vaan, rakas! ♥
    tanssitunteja, WOOOOO
    ja taas näytät 20 vuotta vanhemmalta ekassa kuvassa kun on vielä silmälasitkin :D noi tänne suomeenkin päälle, HOT!
    T: tiiät kyllä kuka, sun oma pöpsi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha oon yrittany vahan ees kihartaa nii ei nayttas taysin luiruilta...:D
      Kaytan aina valilla siskon laseja kun ne on nii makeet! hitsi kun ei oo ees himpun verra huono nako...
      MUN OMA POPSI <3

      Poista