sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Saudades

Meikiton mina keskella moottoritieta 7 tunnin ruuhkassa
Hellurei! Viikonloppu alkaa oleen pian takanapain :) Nyt voin ainakin todeta, etta todella rento sellanen. Mun viime viikko meni aikalailla rennoissa merkeissa heti alusta alkaen. Alkupaivat sairastelin taas, mutta torstaina paasin jo kouluun. Muutama tunti koulua+ portugalin tunti, siina oikeestaan mun opiskelut... Torstai oli muutenkin ei-niin-hyva-paiva eika mikaan tahtonu menna putkeen! Hukkasin mun sormuksen (taas, i know), tajusin etta kaikki retket taalla on aivan hirveen hintasia ja joudun missan melkein jokaisen ja turhauduin ihan taysin mun kielitaidottomuuteen.). Tiiatteko kun monta pienta juttua kasaantuu, niin kaikki tuntuu maailmaa suuremmalta ongelmalta? Muutaman tunnin mokotin enka jaksanu puhua, mutta ilta kohti alko taas hymyilyttaan ja nauratti jopa mun tyhmat ongelmat :D Torstaina alko myos 3 paivan loma, joten meidan perhe suuntas rantatalolle Guaratubaan... Curitibasta sinne ajaa noin 1,5-2 tuntia. Loman takia koko Curitiba oli paattanyt lahtee samaan suuntaan, enka koskaan elaissani oo nahnyt samanmoista ruuhkaa! Auto liikahti kolme metria ja oli taas muutaman minuutin pysahdyksissa. Ihmiset seiso keskella moottoritieta odottelemassa ja aina valilla kaveli muutaman askeleen eteenpain. Kiva tunnelma siela oli, ei siina mitaan :D Talla vauhdilla kesti vaatimattomat 7 tuntia paasta perille. Nukuin kuitenkin varmaan puolet matkasta ja se meni suht nopeesti. 3 saavuttiin vihdoin perille ja suoraan uudestaan nukkumaan.. 
 

Aamulla kun herattiin, niin lahettiin syomaan raflaan ja kierteleen paikkoja. Kaytiin rannalla, tsekkaamassa feikki Christo, kavelemassa puistossa ja muuten vaan fiilistelemassa :) Rannallakin oli jo huimasti enemman porukkaa kun muutama viikko sitten takaperin kun siela viimes kaytiin. Perjantai oli siis Brasilian itsenaisyyspaiva ja sita juhlittiin joka paikassa ja kuulu paljon myos ilotulituksia. Mun perheella on ollut taa kyseinen rantatalo jo parikymmenta vuotta ja ne tuntee kaikki paikat kun omat taskunsa. Ma tuijotin maisemia koko ajan silmat pyoreina ja suu auki. Valilla piti hehkuttaa, etta etteko te ymmarra! Teille taa on ihan normaalia etteka kiinnita mihinkaan mitaan huomioo, mutta meilla Suomessa EI OLE palmuja, valkosia hiekkarantoja tai mitaan tallasta mita taalla on :D Hypin koko ajan kun mikakin pikkulapsi kuusen ymparilla aattoaamuna.



















Puolenyon jalkeen lahdettiin  Oba Oba samba housen showhn! Toi bandi on tehnyt tunnetuista biiseista sambaversioita ja tykkasin tosi paljon:)
 


Sunnuntaina kampesin puolenpaivan aikaan altaalle makaileen. Lampotila huiteli kolmessakymmenessa ja sainkin parissa tunnissa ees vahan varia :) Host-iska grillaili makkaraa ja pihveja  ja lisukkeeks oli vaikka mita. Auringossa en pystyny ihan hirveen pitkaan oleen, kun aurinko porotti niin kuumasti etta paassa rupes heittaan ja oli pakko vahan valia kayda kastautumassa altaassa. Auringon palvomisen jalkeen olikin hyva ottaa pikku paikkarit! Illalla lahdettiin kotiin pain ja juututtiin taas ruuhkaan :D Pelkasin jo ettei olla viela aamullakaan perilla, mut selvittiin onneks 3 tunnissa eika liikenne ollu mitaan verrattuna torstaihin. Iltapalaks tilattiin viela pizzat :) joka muuten on taalla aivan omaa luokkaansa!




Parin tunnin jalkeen naytti talta! Lisaa lisaa vaan:) 
Nyt sen portugalin kimppuun ja valmistautuun kouluviikkoon :)
Beijos!






9 kommenttia:

  1. oisko mahdollista saada jonkunlaista postausta sun perheestä sielä :-) jos ne vaan suostuu et sais laittaa nettiin kuvat ym. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, pitaa kysya jos saan laittaa kuvia...:) kirjottaa voin ainaskin!

      Poista
  2. Munki sisko oli ennen koko ajan kännykkä kädessä, mut sit nää porukat otti sen siltä pois nii nyt se käyttää meiän serkun ja mun kännykkää. Mulla oli yks päivä 5,5realii saldoo jälellä ja sisko oli käyttäny sen kaiken yhessä päivässä. Kiva oli huomata ku yritin soittaa mun kaverille nii ei ollu enää saldoo...:D ja toi aikatulu homma on kyl ärsyttävää ja musta tuntuu et en ikinä totu tohon, ikinä ei voi tietää minne mennään ja millon mennään ku suunnitelmat muuttuu ihan jatkuvasti. Ehkä me suomalaiset vaan suunnitellaan liikaa ja nää tykkää elää hetkessä. Vielä tässä on vajaa vuots aikaa opetella siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahahaa:D en tajuu tota hemmetin kannykkariippuvaisuutta!!

      Poista
  3. Olipas kivan värikäs postaus :)

    Ihana ruuhka <3 Mun mielestä ruuhkissa on kyllä jotain kiehtovaa (enkä nyt siis väitäkään, että Suomessa oltais ruuhkia nähty, mutta venäjällä suurkaupungissa kello neljä saa vähän makua siitä, mitä oikea ruuhka on), vaikka tietty siihen varmaan alkaakin seitsemässä tunnissa kyllästyä :D

    Ja toi neljäs kuva (siis toi lätäkkö+paatti+vuoria -yhdistelmä) on hieno! Se on tollanen rauhallinen ja kiva.

    Have fun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeee kiitos:) noihin ruuhkiin kylla alkaa jo tottuun taalla...kaikki kestaa aina!
      Kiitos, munkin mielesta aika onnistunu otos.
      Miten sun vaihtoonlahto edistyy?

      Poista
    2. No mun vaihtoonlähtö ei pahemmin nyt oo edistynyt mihinkään suuntaan. :D Hakemuksen lähetin alueeni klubille/klubeille (ne haastattelee kaikki yhdessä ja lähettää 4-8 vaihtoon) ja tän kuun lopussa loppuu hakuaika ja tulee kutsut haastatteluun. Oon tosin nyt miettinyt että hakisin joltain toiseltakin järjestöltä, mutta kattoo nyt...

      Onko siellä muuten ihan koko ajan kaikkialle jonkinlainen ruuhka/jono? Että ei oo sellasta Suomen "dead city" -efektiä ikinä?

      Poista
    3. 4-8 on kuitenkin aika hyvin! Rotarit on tosi hyvä vaihtoehto (vaikkakin aika tarkasti seuraa sääntöjä), eli kannattaa ainakin venailla niin kauan, kunnes saat tietää et pääsetkö niiden kautta... :)

      Aamusin on aika rauhallista, kun lähen aina tosi aikasin kouluun.Mut harvemmin oikeesti sellasta kun vaikka tampereella sunnuntaisin talvella:D Aina näkyy ihmisiä ja varsinkin viikonloppusin ruuhkat on kovat ja joka paikassa hirveesti ihmisiä ja autoja ja vaikka mitä...

      Ps. Kiva kun jaksat kysellä! :D Muistan sillon kun ite olin hakemassa niin tuntu et oli hirveesti kysymyksiä mielessä

      Poista
  4. Olipa tosi kiva lukee sun kuulumisia taas täältä!:) Mä oon ollut täällä ihan samanlainen, kaikesta ihan innoissaan ja katsonut silmät pyöreänä!joten tiedän tosi hyvin sun tunteen! kun taas paikalliset on et mitä ihmeellistä tossa on :D se on mulle ihan uutta, eikä suomessa oo yhtään samamlaista!esimerkiks kun olin nähnyt kenguruita ekaa kertaa ja olin ihan innosta piukeana, kerroin siitä sit kaikille ja osa just vaan sanoi et noo mitäs siinä, ne on täällä ihan vaivaksi vaan eikä niissä oo mitään ihmeellistä! silloin ärsytti!ajattelin et hei ettekö te tajua et mä oon suomesta enkä oo ikinä eläissäni nähny niitä, nehän on nii hauskoja!!! haha. :D oon iloinen et meillä molemmilla on menny tosi kivasti ja ollaan saatu huippu kokemuksia!tuo sun rantaviikonloppulomakin kuulosti niin mahtavalle :) me oltiin viikonloppu sydneyssä ja sekin oli ihan huippua, en tiedä oonko ikinä rentoutunu niin täydellisesti,jipii! voitais suomessa vaikka nähdäkin kun ollaan siellä taas ja jakaa kokemuksii :) terkkuja paljon!

    VastaaPoista